Getuigenis opleiding (familie)opstellingen

In 2021 hebben we bij Vidende de opleiding (famile)opstellingen gevolgd. Gabrielle had daarvoor al vaker cursussen bij Frank Van Mierlo gevolgd en is werkzaam als gestalttherapeut. Sven werkt naast zijn adviesbureau als directeur bij landschapspark ‘Park Lingezegen’. Hij had verder geen therapeutische achtergrond maar werd na een intakegesprek toegelaten tot de opleiding. 

Wij hebben ontzettend veel systemische kennis opgedaan tijdens de opleiding. Belangrijke uitgangspunten bij Vidende zijn, kort gezegd, de wetmatigheden als basis en het morfologisch veld als drager. Een mooie combinatie van kennis, gevoel en intuïtie waar we veel mee hebben mogen experimenteren. Frank, Annemie en Sara zorgden hierbij voor een veilige basis. 

Ook de manier hoe we naar onze eigen systemen en zelfs naar onze relatie kijken is enorm veranderd. Er is veel meer begrip en respect voor o.a. de wetmatigheden en de innerlijke beelden van de systeemleden. Veel mensen die er onderdeel van uitmaken hebben hiervan de positieve gevolgen mogen ervaren. Een mooie bijvangst van de opleiding. 

Gabrielle: ‘Het mooie van deze opleiding is dat er zoveel ervaring zit en het is ECHT, oprecht en wezenlijk. Geen nepvertoon of kennis die nergens op gebaseerd is. Ik ervaar dus veel diepgang en dat heeft mij persoonlijk en deskundig verder gebracht. Ik ga proberen dit voort te zetten.’

Sven: ‘De opleiding (familie)opstellingen heeft ontzettend veel positiefs gebracht. Vidende is gezegend met 3 topmensen. Frank, Annemie en Sara zijn zeer vakkundig, zorgvuldig, integer, zuiver en het zijn ook nog eens hele leuke individuen die een mooi team vormen.’

Na de opleiding hebben we besloten samen een praktijk te gaan oprichten voor familie- en organisatieopstellingen. Om dit te kunnen doen hebben we nog een aantal andere opleidingen bij Vidende gevolgd: vloerankers, tafelopstellingen en organisatieopstellingen. Allemaal geweldige ervaringen die samen moeten komen in onze praktijk. 

We zijn echt heel blij dat we Vidende hebben leren kennen en zijn, zou je kunnen zeggen, een beetje fan van Frank, Annemie en Sara. Ook hebben we de volgende cursussen alweer geboekt want er zit nog enorm veel kennis die wij ons eigen mogen maken. 

Gabrielle en Sven (rechts op de foto naast Frank)

Meer info over onze opleiding (familie)opstellingen vind je hier: Jaaropleiding opstellingswerk – Vidende

Andere posts

VIDENDE - vervolgopleiding traumaopstellingen

Trauma

Trauma is niet wat er met je gebeurt maar wat er in je gebeurt.’ Gabor

VIDENDE - burn-out in perspectief

Burning out

‘Om te kunnen opbranden, moet je ooit in vuur en vlam hebben gestaan.’ Onbekend Burning