Systemisch advies en begeleiding

Inhoud

Onderzoek en ervaring tonen hoe langer hoe duidelijker aan dat investeren in het sociale weefsel in organisatiecontexten loont, niet alleen wat betreft het welbevinden van werknemers, maar ook in functie van output, innovatie en productiviteit. Vanuit onze gestaltachtergrond focussen wij ons graag op het relationele. We vinden het heerlijk om hier in organisaties mee aan de slag te gaan en uit alle onderzoek blijkt dat de relationele bedrading cruciaal is voor de motivatie van mensen. We dagen mensen uit en kijken samen hoe hierin investeren ook winst betekent in alle betekenissen van het woord.

Maar soms is dit alleen niet voldoende. Soms is er al zo veel geïnvesteerd of hebben verschillende leidinggevenden of externe experts hun tanden al stukgebeten op een dynamiek die duidelijke symptomen heeft, maar zeer moeilijk grijpbaar blijkt. Of duiken soortgelijke moeilijkheden elders op, net als het in het ene team een beetje beter lijkt te gaan… Dan loont het de moeite om te kijken wat het probleem achter het symptoom is, wat er in de onderstroom gebeurt, wat er precies op een of andere onhandige manier om aandacht vraagt.

Want geen enkel fenomeen, hoe vervelend ook, is er zomaar en zonder reden. Samen onderzoeken wat de functie hiervan zou kunnen zijn en hoe hetzelfde op een constructievere manier vorm gegeven kan worden, kan veel ontwarren.

Onze expertise ligt dan ook in complexe team-of organisatievraagstukken waar de gebruikelijke begeleidingen niet langdurig blijken te werken.

  • Individuele coaching van werknemers en leidinggevenden
  • Conflictbemiddeling in en tussen teams
  • Beweging brengen bij polarisatie (bv. doelgericht versus mensgericht, vernieuwen versus consolideren, uniformiseren versus eigenheid/kleinschaligheid/bezieling)
  • Groeien naar zelfsturende teams
  • Exploratie van bestaande en vernieuwende organisatiestructuren
  • Begeleiding van veranderingsprocessen
  • Overgangsmomenten en -rituelen bij bv. fusies of teams die ophouden te bestaan
  • Kwetsbaarheid in organisaties en leiderschap
  • Voorkomen dat problemen later opnieuw ontstaan

Wil je dat we "Systemisch advies en begeleiding" op maat samenstellen voor jouw team of organisatie?

Vul onderstaand formulier in, dan contacteren we je snel en kunnen we even afstemmen.

Om spam te voorkomen, wordt deze site beschermd door de Google reCAPTCHA-tool. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.