Wat doet Vidende?

Welkom bij Vidende!
Wil je op een systemische en dynamische manier kijken naar wat er privé of in je werksituatie in de knoop zit en hoe je deze kan ontrafelen? Zoek je naar manieren om in jouw organisatie interne, duurzame en systemische veranderingen te bewerkstelligen? Ben je leidinggevende, coach, opsteller, therapeut en ben je op zoek naar opleidingen in systemisch werken en/of opstellingswerk? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Systemisch werk

Systemisch werk gaat over het zichtbaar maken van onbewuste patronen die in de onderstroom leven. Eerder dan problemen op te lossen of dingen te gaan fiksen, zoomen we eerst uit en kijken we naar het grotere geheel. Hoe is dit alles zo gekomen, welke goede redenen zijn er dat de dingen zijn zoals ze zijn? Vanuit dit diepere verstaan, krijgen we andere inzichten en kunnen we ook anders samen aan de slag.
Er zit geen magie in goed functionerende systemen, wel zijn er een aantal wetmatigheden en ordeningsprincipes die hiervoor zorgen. Een goede balans tussen geven en ontvangen, iedereen op de juiste plek, …
Dit vinden we terug in families en in organisaties. Als dingen in de knoop geraken, kan dit veel invloed hebben op de mensen die betrokken zijn, tot vele jaren later. Via systemisch werk vinden we samen manieren om te overschouwen, te ontwarren en te herstellen.

VIDENDE - Systemisch werk
VIDENDE - Wil je een opstelling?

Opstellingen

Een opstelling is een methode om inzicht te krijgen in en voeling te krijgen met de diepere oorzaken van een vraagstuk. We stellen een familie- of organisatie-systeem op in de ruimte en brengen je situatie zo letterlijk in beeld. Je kiest mensen om personen, functies of andere belangrijke zaken te representeren: je vader, je zus, de directeur, de erfenis, de fusie, … Deze opstelling laat veel zien over onderlinge verhoudingen en wat er onbewust allemaal meespeelt. Vervolgens kijken we samen wat er nodig is om wat meer bewegingsruimte te creëren, hoe ballast kan worden losgelaten en wat er nieuw perspectief geeft … Een opstelling brengt geen pasklare antwoorden, wel inzichten en ervaringen die nog lang kunnen doorwerken.

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder!

Om spam te voorkomen, wordt deze site beschermd door de Google reCAPTCHA-tool. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.