Wie is Vidende?

Annemie, Frank en Sara zijn al jarenlang collega’s. Ze zijn alle drie gestalttherapeut, supervisor, trainer en opsteller.  Vanuit hun gemeenschappelijke passie voor gestalt, contextueel en systemisch werk groeide Vidende.

Frank Van Mierlo

Frank Van Mierlo (°1956) is licentiaat medisch sociale wetenschappen en gezondheidsbeleid, gestalt- en contextueel therapeut, supervisor, trainer en opsteller. Hij specialiseerde zich in de Verenigde Staten in partner- en gezinstherapie aan het Gestalt International Study Center. Na zijn opleiding als contextueel therapeut volgde hij de masterclass bij Y. Nagy. Hij was mede grondlegger van de leerschool contextuele hulpverlening “Leren over Leven”.

Zijn opleiding familieopstellingen en systemisch werk, die hij volgde bij Judith Hemming, zorgde voor een synthese van zijn werk als gestalt- en contextuele therapeut. Hij volgde bijscholingen bij Bert Hellinger, Gunthard Weber, Hunter Beaumont, Ursula Francke en Daan Van Kampenhout. Reeds meer dan 20 jaar geeft hij workshops en bijscholingen familieopstellingen. Vidende is de nieuwe plek waarin hij dit werk verderzet.

Annemie Celis

Annemie Celis (°1965) heeft een eigen praktijk als team- en bedrijfscoach, opleider, supervisor, gestalttherapeut, loopbaanbegeleider en opsteller. Ze volgde jaaropleidingen bij Leren over Leven, Centrum Systemische opstellingen en Phoenix. Hierna schoolde ze zich bij in workshops bij oa Judith Hemming, Jakob Schneider, Ingrid Dykstra, Ellie Van Der Est, Siebke Kaat, Jan Jacob Stam, Ria Verlinden,…

Zij is gepassioneerd door het raakvlak tussen mens en werk en verweeft hierin haar systemische, gestalt en contextuele kijk. Ze begeleidt al 25 jaar individuen, teams en organisaties en leidt hierin professionals op. Vidende is het vervolg van deze weg.

Sara Hendrick

Sara Hendrick (°1976) is moeder van 3 tieners, maatschappelijk werker, leerkracht, gestalttherapeut, trainer en opsteller. In Vidende komen vele van haar interesses samen. Ze volgde zelf opleiding bij o.a. Frank Van Mierlo, Ingrid Dykstra, Siebke Kaat, Jan Jacob Stam, Franz Ruppert, Interakt en Phoenix. Sara is gestalttherapeut en -supervisor met een eigen praktijk in Borgerhout.

Ze werkt graag systemisch en met opstellingen in organisaties. Haar contextuele bagage gaf ze met veel voldoening door binnen de opleiding voor evaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting. Ze geeft nascholingen aan therapeuten in deze thema’s in binnen- en buitenland.

Gasttrainers

Er zijn op dit moment geen gasttrainers.

Onze naam

VIDENDE is het Deense woord voor awareness. Dit verwijst naar onze achtergrond in gestalt, waarbij (lijfelijk) gewaarzijn een van de fundamenten is. In ons aanbod staat het verhogen van onze awareness centraal, om zo tot meer keuzevrijheid te komen.

Letterlijker betekent VIDENDE ook wetende, wat dan weer verwijst naar het wetende veld waarvan we binnen systemisch werk gebruik maken. Het gaat hier over een krachtenveld waarin onderliggende dynamieken en patronen het omgaan met elkaar binnen een familie, groep, team of organisatie beïnvloeden. Eerder dan te gaan werken op de bovenlagen zoals bv. communicatie, kijken we naar de onderstroom die maakt dat de dingen zo lopen als ze doen.
Vanuit het Latijn komen we bij zien en er is een Spaanse link naar het leven. Vollediger zien en zo ten volle leven.

VIDENDE vertrekt vanuit een mix van systemisch, gestalt- en contextueel werken.

VIDENDE - Vidende