Boek

In en uit de knoop

Gezinsdynamieken ontrafeld met opstellingen

Sara en Frank schreven een boek! Dit boek legt op een heldere manier uit hoe (familie)opstellingen werken. In ons gezin van herkomst zaten of zitten vaak dingen in de knoop. Verschillende soorten verstrikkingen worden één voor één uit de doeken gedaan aan de hand van concrete voorbeelden. Hiervoor putten de auteurs uit hun jarenlange ervaring.

Belangrijke thema’s zoals parentificatie, loyaliteiten en intergenerationele kwetsuren worden vanuit een unieke combinatie van de systemische, contextuele en gestaltbenadering uitgewerkt. Ook trauma, rouw en burn-out komen uitgebreid aan bod. Telkens wordt gekeken hoe mensen met behulp van (familie)opstellingen hun situatie uit de knoop kunnen halen. De vele illustraties maken het geheel erg levendig.

Voor iedereen die meer wil weten over (familie)opstellingen!

Boekbespreking PsychoseNet.be
Boekbespreking PsychoseNet.bewww.psychosenet.be
Lees verder
In en uit de knoop” is een onmisbare bron voor therapeuten, coaches, beginnende opstellers en iedereen die wil begrijpen hoe het gezin van herkomst invloed heeft op het huidige leven, en hoe de knopen hierin kunnen worden ontward. (...) Met zijn diepgaande verkenning van familiedynamieken en opstellingswerk biedt “In en uit de knoop” een waardevolle gids voor persoonlijke groei en ontwikkeling.
Referentie Ingrid Dykstraopsteller en auteur van ‘Kind en Familielot’ en ‘Familieopstellingen met kinderen en jongeren’
Lees verder
Wat een prachtig boek in verfijnde, gevoelige taal. Heel verrijkend hoe hierin verschillende werkvelden met elkaar verbonden worden: gestalttherapie en contextuele methodiek met het systemisch werk. Ik ga dit boek zeker o.a. in mijn opleidingen aan de cursisten aanbevelen. En het zal ook voor gezinnen zelf een bron van belangrijke inzichten zijn. Ik ben er van overtuigd, dat het zijn weg vindt en zegen brengt!
Referentie Siebke KaatSystemisch adviseur en auteur van ‘Systemisch adviseren. De organisatie als levend systeem.’
Lees verder
Sara en Frank zijn erin geslaagd een boek te schrijven dat voor ieder heel toegankelijk is. Je proeft de brede kennis en ervaring in de manier waarop ze je ongemerkt meenemen in de wereld van familiesystemen. Hun alledaagse taal en vele herkenbare voorbeelden zorgen ervoor dat complexe begrippen als loyaliteit en verstrikking vanzelf-sprekend worden. Ik heb het boek in één ruk uitgelezen en beveel het ieder aan die zichzelf en anderen beter wil begrijpen.
Vorige
Volgende