Burn-out in perspectief

Inhoud

Als je kijkt naar wat er wordt gezegd en geschreven over burn-out, lijkt het alsof het iets is dat je ofwel moet bestrijden ofwel moet omarmen als een waardevolle levensles die je helpt om een nieuwe en verbeterde versie van jezelf te vinden.

Als coach of therapeut kan je kijken naar welke dynamieken er bij iemand spelen die mee zorgen voor een overdrive, zoals perfectionisme of het goed willen doen voor anderen.

Wanneer we inzoomen op het relationele, komen we zowel belemmerende of toxische werkrelatie tegen maar vanuit het bredere (veld)perspectief kunnen we naar burn-out kijken als een fenomeen dat speelt op de contactgrens. Dit houdt in dat het de taak is van de therapeut om veilige grond te creëren én te kijken naar hoe hij zelf deel uitmaakt van de situatie waarin deze burn-out zich manifesteert.

Hieruit volgend is er ook het aspect hoe burn-outs een teken van onze tijd zijn en welke hun signaalfuncties zijn in een organisatie en ook in onze samenleving.

In deze workshop onderzoeken we al deze invalshoeken en oefenen we met de verschillende perspectieven om naar burn-outs te kijken. Zo ga je nadien met nieuwe methodieken en vooral een frisse kijk aan de slag met je cliënten.

Prijs

€ 200, lunch en drank tijdens de pauzes zijn inbegrepen

Waar en wanneer?

22/09/22
van 9u30 tot 16u30
TPC Antwerpen
Trainer: Sara Hendrick
Inschrijven