Ben je coach, therapeut, begeleider of trainer?

Systemisch werken voegt een extra kader toe voor iedereen die iets wil veranderen, verbeteren of begrijpen over het functioneren van personen, teams of organisaties.

VIDENDE - Ben je coach, therapeut, begeleider of trainer

Alles en iedereen is altijd ingebed in een systeem. Ook als je mensen individueel begeleidt, is het waardevol om na te gaan in welke systemen iemand verankerd is. We kijken naar gezinnen, verenigingen, teams en organisaties als levende systemen. Door de systemische bril op te zetten, leer je uitzoomen in plaats van naar details te kijken. Je leert naar de oorsprong en de geschiedenis te kijken om zo het doel te kunnen bereiken. Dat vraagt in de eerste plaats dat je je als begeleider onbevooroordeeld en open kijkt naar alle informatie die het systeem je geeft. Het niet weten of het niet hoeven weten, is de innerlijke basishouding voor een systemische begeleider. Je kwaliteit van aanwezig zijn is cruciaal. Je stelt jezelf steeds op ten dienste van het geheel, met de bedoeling om dit te versterken.
We leren je om net die interventies te doen, die passen bij jouw plek als coach, therapeut, begeleider of trainer. Zo kan je ervoor zorgen dat het gezins- of organisatiesysteem niet afhankelijk wordt van jou.

We leren je interveniëren om te zien

  • waar de vraag van de klant/cliënt juist over gaat en vandaan komt
  • wie er bij het systeem hoort of er niet (meer) bij hoort
  • of ieder zijn eigen plek in de ordening heeft
  • hoe het gesteld is met de balans tussen geven en ontvangen

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag verder!

Om spam te voorkomen, wordt deze site beschermd door de Google reCAPTCHA-tool. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.